ВРЕМИЊА:РАСПЕАНИ БЕРОВЧАНИ ОД АРХИВАТА НА МРТВ.

Од архивата на Македонската радио телевизија. Распеани Беровчани, безвременска музичка емисија снимена во далечната 1973 година. За сите носталгичари по тоа прекрасно и не така далечно време, половина час убава

Читај повеќе

МУЗИКА:СТАРО МАЛЕШЕВСКО ОРО

Во овие времиња на седење дома,имаме повеќе време да се занимаваме со било што.Еве екипата на Малеш Нет ви го претставува најновиот сингл на виртуозот на зурла Џељо Дестановски, кој

Читај повеќе

КАРОЛИНА ГОЧЕВА, ШТЕКИЦИ И ДЈ СЕНЕ, ВЕЧЕРВА НА ETHNO SQUARE FESTIVAL БЕРОВО.

Во вториот ден на Плоштад фестивалот во Берово, вечерва пред беровската публика ќе се престави  Каролина Гочева која сите добро ја познаваме по својот прекрасен глас и убавиниа. Се очекува

Читај повеќе

Домот на културата “Димитар Беровски“

Домот на културата “Димитар Беровски“-Берово е единствената институција од областа на културата и главен двигател на сите случувања од областа на културно забавниот живот во општина Берово. По ослободувањето во

Читај повеќе

ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ

Во пресрет на големиот христијански празник „Успение на Пресвета Богородица“ – Голема Богородица (28ми Август), Берово секоја година во последниот викенд од месец Август е жариште на културниот бран кој

Читај повеќе

РАТЕВСКИ КАРНЕВАЛ “БАМБУРЦИ“

Секоја година на Свети Јован се одржува Ратевскиот карневал “Бамбурци“ во село Ратево. Традицијата на жителите со маски изработени од природна кожа од животни да ги растеруваат злите духови, прерасна во препознатлив карневал кој влезе во календарот

Читај повеќе

МУЗЕЈ НА БЕРОВО

Музејот на Берово е местото каде би требало да го почнете запознавањето со Берово. Сместен е во прекрасна зграда во самиот центар на градот, која е реконструирана во духот на

Читај повеќе