ПИСМА: ЗА НЕКОЛКУ ДЕНА ВО МАЛЕШЕВИЈАТА СЕ ЗАКАНУВА УНИШТУВАЊЕ НА СВИЊИ

Во редакцијата на Малеш Нет, пристигна писмо од засегнати граѓани коишто информираат дека на 20 Септември, се заканува уништување на свињи во Малешевијата како причина од болеста африканска чума, а

Читај повеќе

ПИСМА: ЦРН ЧАД СЕ ШИРИ ОД ФАБРИКАТА АЛКАЛОИД ВО БЕРОВО.ГРАЃАНИТЕ ОД ОКОЛНИТЕ НАСЕЛБИ РЕАГИРААТ.

Во нашата редакција штотуку пристигна писмо и фотографии, каде граѓаните реагираат на црниот чад којшто се шири од фабриката „Алкалоид“ во Берово.Како што велат жителите на улицата „Брдославица“ која е

Читај повеќе

ПИСМА: РАСПАЃАЊЕТО НА БЕРОВСКАТА СТАРА АРХИТЕКТУРА ПРЕСТАВУВА ОПАСНОСТ ПО ГРАЃАНИТЕ.

Несопирливо пропаѓа симболот на малешевската архитектура. Куќата родена во турско време и која е главен лик и на поштенска марка во земјава, позната низ Берово како Буклиска куќа, ја изеде

Читај повеќе

ПИСМА: МАЈКИТЕ НА ПОРОДИЛНО ОТСУСТВО, БАРААТ НЕГОВО ПРОДОЛЖУВАЊЕ ПОРАДИ СИТУАЦИЈАТА СО КОВИД 19.

Во нашата редекација пристигна писмо од мајките кои се на породилно отсуство, во кое се вели дека поради состојбата со пандемијата Ковид 19, бараа да им се продолжи истото.Тие во

Читај повеќе

ПИСМА:КАКО СЕ УНИШТУВА ЕДНА ЈАВНА ЗЕЛЕНА ПОВРШИНА.

Во нашата редакција пристигна писмо од граѓани, кои реагираат на уништување на јавна зелена површина, која како што велат претходно била депонија, а тие сега самоиницијативно ја одржуваат. Нивната реакција

Читај повеќе

ПИСМА:МОСТОТ НА ПАТНИОТ ПРАВЕЦ УМЛЕНА-ЧИФЛИК СЕ РАСПАЃА,ЖИТЕЛИТЕ РЕВОЛТИРАНИ.

Во нашата редакција пристигна писмо од жителите на с.Умлена, кои како што велат стравуваат да патуваат на патниот правец спрема с.Чифлик и Пехчево, бидејќи мостот кој се наоѓа на ова

Читај повеќе

ПИСМА: НА НЕНАПРАВЕНИОТ ПАТ ВО НАСЕЛБАТА „ШИРИНАТА“ ВО БЕРОВО, СЕ СОЗДАДОА НЕКОЛКУ ЕЗЕРЦА.

Штотуку ни пристигна писмо од жителите на населбата „Ширината“ во Берово, каде што граѓаните реагираат на отежнато движење поради ненаправената улица која е преплавена со вода и се создале мали

Читај повеќе

ПИСМА:ТИРЗ БЕРОВО, НАМЕСТО СО ФАБРИКИ, ПРЕТВОРЕНА ВО ДЕПОНИЈА.

Технолошко-индустриската развојна зона Берово, која беше изградена во 2015 година и потрошени огромни средства во висина од половина милион евра, требаше да придонесе нови вработувања на 200 до 300 граѓани и

Читај повеќе

ПИСМА: НИКОЈ НЕМА ИНТЕРЕС ЗА СКЕЈТ ПРАКОТ ВО БЕРОВО.

Интересот за скејт културата меѓу младите во Берово, бележи пораст во последните неколку години.Скејт паркот кој беше направен токму за таа цел, каде маладите се собираа и секојдневно вежбаа секакви

Читај повеќе

ПИСМА: ЖИВОТ ВО КАЛ НА УЛИЦАТА ДИМИТАР ВЛАХОВ ВО ВЛАДИМИРОВО.

До нашата редекација стигна писмо и реакција од граѓани кои живеат на улицата „Димитар Влахов“ во село Владимирово, која се наоѓа на патниот правец спрема Русиново. Читателот Љубомир побара јавно

Читај повеќе