АУРОРА РЕСОРТ И СПА СО ЗЛАТНА СТАТУА НА БАЛКАНСКИТЕ ОСКАРИ ВО БУГАРИЈА 0

Аурора ресорт и Спа се закити со златна статуа на седмото издание на најголемиот туристички форум – Балкански награди на туристичката индустрија 2021 година, кој се одржа вчера во Софија,

Читај повеќе

УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН НАСТАНОТ „МАЛЕШЕВСКА КОРИЈА – СПОРТ АВАНТУРА 2021“ ВО РАМКИ НА ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА СПОРТОТ 0

Планинско Спортскиот Клуб Малешевска Корија, Берово традиционално по 6-ти пат во текот на вчерашниот ден, го организира настанот „МАЛЕШЕВСКА КОРИЈА – СПОРТ АВАНТУРА 2021“, кој оваа година како и лани

Читај повеќе

ВЕЧЕР ЗА ПАМЕТЕЊЕ НА ПОЧЕТОКОТ НА ФЕСТИВАЛОТ „ПОВИКОТ НА МАЛЕШЕВИЈАТА“ 0

Првиот ден на фестивалот „Повикот на Малешевијата“, кој започна вчера и ќе трае уште следните два дена, беше одбележан со прекрасна атмосфера и обединувачка енергија меѓу сите присутни.Уште на самиот

Читај повеќе

РУНТЕВСКИ: НЕКОЈ НАМЕРНО ГО ПРЕДИЗВИКУВА ПОЖАРОТ НА ДЕПОНИЈАТА. 0

Депонијата близу село Смојмирово која повеќе од 10 дена е опожарена, е намерно дејство на поединци со цел да се наштети на угледот на градот вели директорот на ЈКПР „Услуга“

Читај повеќе

(ВИДЕО) ЕКОНОМСКИ СОВЕТНИЦИ ВО ПОСЕТА НА БЕРОВО. 0

Во рамките на информативната тура, за запознавање со можностите и капацитетите за инвестициии, извоз и туристичка понуда на РС Македонија, вчера, во големата сала на Општина Берово, Градоначалникот Пекевски, претставници

Читај повеќе

(ВИДЕО) ПРОТЕСТ НА УГОСТИТЕЛИТЕ ОД БЕРОВО. 0

Угостителите од Берово денес на протест го искажаа своето незадоволство од донесените мерки на Владата, кои како што велат, се најпогодени и финансиски исцрпени. Веќе година дена угостителите мака мачат

Читај повеќе

УТРЕ НА ВРВОТ„ЧЕНГИНО КАЛЕ“ СО ПАТФАЈНДЕРС. 0

Одлична понуда за утрешниот ден, ако сакате да ги видите убавините на Малешевијата. Поточно здружението „Патфајндерс“ организира еднодневна тура до најисточната точка на Македонија, врвот Ченгино Кале 1760 м.н.в Хајкинг

Читај повеќе

20-тина екологисти, успешно спроведоа еколошка акција на локалитетот Беровско езеро. 0

Ниту снегот и лошите временски услови, не ги спречија 20-тината екологисти, кои по повод денот на пролетта, под мотото ,,Чиста Малешевија – Како што и доликува” , викендот во Берово,

Читај повеќе

Одржан состанок во врска со иницијатива за прогласување на заштитено подрачје ,,Малешево”. 0

Во просториите на Општина Берово, денес се одржа состанок на инволвираните страни, во врска со иницијатива на двете општини Берово и Пехчево, за прогласување на заштитено подрчје ,,Малешево”, на пределот

Читај повеќе

ДАЛИ КОНЕЧНО ЌЕ СЕ РЕНОВИРА КИНО САЛАТА ВО БЕРОВО. 0

Ветувањето на градоначалникот Звонко Пекевски за реновирање на кино салата и пренамена во Дом за Mлади, која требаше да биде готова до крајот на 2020, конечно добива позитивна слика. Поточно

Читај повеќе