Кракутовски: Мојот патриотизам е насочен кон перспективно економски стабилно и туристичко Берово (Видео)

„Како кандидат за пратеник од редовите на ВМРО ДПМНЕ, мојот патриотизам е насочен и кон перспективно и економски стабилно Берово.Развојот на туризмот е стратешка економска гранка, компонента на платформата 1198,

Читај повеќе

ОК ВМРО ДПМНЕ БЕРОВО: Дали градоначалникот Пекевски имал средби со контроверзниот бугарски бизнисмен Милен Врбевски за отворање на бугарски клуб во Берово.

ОК ВМРО-ДПМНЕ Берово, денес на својата фејсбук страница, излезе со соопштение каде што го прашуваат градоначалникот Звонко Пекевски, дали се се среќавал со бугарскиот контроверзен бизнисмен Милен Врабевски, дали тие

Читај повеќе

ОК ВМРО ДПМНЕ БЕРОВО: ЕЛИТАТА НА ВЛАСТ ВО БЕРОВО И НЕЈЗИНОТО НЕТРАНСПАРЕНТНО И ОТЧЕТНО РАБОТЕЊЕ

ОК ВМРО ДПМНЕ Берово, повторно излезе со соопштение за јавноста и граѓаните на Берово и Малешевијата, во кое ги изнесува матните и пристрасни вработувања на партиските послушници на локалната власт.

Читај повеќе

ОК ВМРО ДПМНЕ БЕРОВО: ЛОКАЛНАТА ВЛАСТ ВО БЕРОВО ИЗГУБИЛА КОНТАКТ СО РЕАЛНОСТА

ОК ВМРО-ДПМНЕ Берово, денес излезе со соопштение и како што велат разобличување на блиските партиски членови на партијата на власт на локално ниво во Берово, каде во продолжение на приказната

Читај повеќе

OK ВМРО ДПМНЕ БЕРОВО: РОДИ МЕ МАЈКО СО ЧЛЕНСКА ОД СДС И ФРЛИ МЕ ВО БЕРОВО

ОК ВМРО ДПМНЕ од Берово, денес излезе со соопштение каде ги истакнува сите блиски вработувања на членови и фунционери на партијата на власт СДСМ во Берово, посочувајќи дека истите имаат

Читај повеќе

ПЕКЕВСКИ: ОПШТИНА БЕРОВО ГИ ОСУДУВА НАВОДИТЕ НА ОК ВМРО ДПМНЕ БЕРОВО ЗА ВРАБОТУВАЊЕТО НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОВЕТОТ КАКО БИБЛИОТЕКАР

По денешната реакција на ОК ВМРО ДПМНЕ БЕРОВО за вработувањето на претседателот на Советот на општина Берово, градоначалникот излезе со одговор во кој се вели: Општина Берово најостро ги осудува

Читај повеќе

ОК ВМРО ДПМНЕ БЕРОВО: ЕЛИТАТА НА ВЛАСТ СИ ЈА ВРАБОТИ СОВЕТНИЧКАТА НА СДСМ КАКО БИБЛИОТЕКАР

ОК ВМРО ДПМНЕ Берово, денес излезе со реакција поради како што велат партиското вработување на претседателот на Советот на Општина Берово како библиотекар во Домот на Културата во Берово. Еве

Читај повеќе

ЛЕВИЦА БЕРОВО СЕ ОГРАДУВА ОД ВАНДАЛИЗМОТ НА ЅИДОТ НА ГРАДСКИОТ СТАДИОН ВО БЕРОВО

Вчерашниот натпис на штотуку уредно обоениот зид на градскиот стадион во Берово, каде беше напишано “Црвена младина Левица, ќе горите во пеколот предавници СДС”, беше причина за реакција на градоначалникот

Читај повеќе

(ВИДЕО) НАТАША КОТЛАР ТРАЈКОВА И АЛЕКСАНДАР ПАНДОВ ОД СМОЈМИРОВО: ПРЕГОВОРИТЕ СО БУГАРИЈА ТРЕБА ВЕДНАШ ДА ПРЕКИНАТ

Наташа Котлар-Трајкова редовениот професор во Институтот за национална историја заедно со Александар Пандов претседател на Патриотскиот институт на ВМРО-ДПМНЕ, при вчерашната посета на село Смојмирово во Берово поповод одбележувањето на 150 години од

Читај повеќе

ОК ВМРО ДПМНЕ БЕРОВО: ОСТАВКА НА ДИРЕКТОРОТ НА ЈПКР „УСЛУГА“ ЗА ВЧЕРАШНАТА СЛУЧКА ВО ДЕПОНИЈАТА ЗА ГРАДЕЖЕН ОТПАД ВО БЕРОВО

ОК Вмро Дпмне Берово во врска со вчерашната објава од граѓанин на Берово, каде беше сниманно возилото на Јавното комунално претпријатие како исфрла мешан отпад на депонијата за градежен шут,

Читај повеќе