Верниците муслимани од Берово, вечерва ја одбележаа ноќта на судбината и простувањето

Во присуство на поголем број верници муслимани од Берово, вечерва во џамијата „Мехмет Бег“ се одбележа ноќта на Берат. Во исламскиот свет ова е значајна ноќ, кога Алах џ.ш. врши

Читај повеќе

ИНТЕРВЈУ СО СТОЈАН КРАКУТОВСКИ СОПСТВЕНИК НА РЕСТОРАНОТ МИС СТОН

Човек кој е подготвен во секој момент да помогне онаму каде треба помош, сопственик на ресторанот Мис Стон во беровското село Смојмирово, хуманитарец и угостител со доблест и насмевка и

Читај повеќе

ДЕНЕС СЕ ПРАЗНУВА СВ.ТРИФУН

Светиот маченик Трифун е роден во Кампсада во Фригија близу до градот Апамеја. Во детството чувал гуски, но уште тогаш се истакнал со исцелителска способност. Лечел болни од разни болести

Читај повеќе

Пекевски: Потребно зголемено ниво на одговорност од сите за понатамошно успешно згрижување на децата во градинката ,,23 Август”

Полека се надминува ситуацијата со салмонела во детската градинка ,,23 Август” во Берово. Според градоначалникот на Берово, Звонко Пекевски најважно е што е отстранет сомнежот за присуство на салмонела во

Читај повеќе

Верниците муслимани од Берово ја одбележаа ноќта на Мираџ

Верниците од муслиманска вероисповед, вечерва во џамијата „Мехмет Бег“ во Берово ја одбележаа значајната ноќ во исламот наречена ноќ на Мираџ. После вечерната молитва Јација намаз, во знак на одбележување

Читај повеќе

СТОРИЈА: СЕЛОТО СМОЈМИРОВО НА ВРЕМЕТО БИЛО ЗБРАТИМЕНО СО СРПСКОТО СЕЛО ТРЕШЊЕВАЦ ШТО СВЕДОЧИ И ЕДИНСТВЕНИОТ ИСПЕЧАТЕН ВЕСНИК ВО 1986

На четири километри од Берово, покрај малата Пехческа Река, на падовите на едно ридче обраснато во зеленило, се наоѓа селото Смојмирово. Селото има околу 215 куќи и сите речиси се

Читај повеќе

ПОРАКИ ЗА МИР И МЕЃУСЕБНО ПОЧИТУВАЊЕ ОД ОТВОРЕНИОТ ДЕН ВО ЏАМИЈАТА „БЕЈТ УЛ АХАД“ ВО ПЕХЧЕВО

Во присуство на голем број граѓани од Пехчево, Берово и неколку соседни градови, денес во пехчевската џамијата Бејт-Ул Ахад, од страна на Ахмадија муслиманската заедница беше организиран отворен ден и

Читај повеќе

НАД 100.000 ПРЕГЛЕДИ ПОБУДИ ИНТЕРЕС ИНТЕРВЈУТО НА БЛАГОЈ МЕХАНЏИСКИ ВО ЕМИСИЈАТА ВО ЦЕНТАР

Интервјуто на Благој Механџиски минатиот месец во емисијата „Во Центар“ на Васко Ефтов, побуди голема гледаност со над 100.000 прегледи кај гледачите. Во интервјуто се претставени факти на повеќе теми

Читај повеќе

КОМПАНИЈАТА ЗЕГИН СО ПРЕДНОВОГОДИШЕН КОКТЕЛ ЗА СИТЕ ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ ОД МАЛЕШЕВИЈАТА ГО ПРОСЛАВИ 34 ГОДИШНОТО ПОСТОЕЊЕ

Во прекрасниот амбиент на ресторанот „Ловен Дом“ во Берово, синоќа компанијата Зегин со предновогодишен коктел го прослави 34 годишниот јубилеј од постоењето. На средбата беа присутни сите здравствени работници од

Читај повеќе

ПОЧИНА АКТЕРОТ ПО ПОТЕКЛО ОД МАЛЕШЕВИЈАТА МЕТО ЈОВАНОВСКИ

На 77-годишна возраст денеска почина театарскиот, филмски и телевизиски актер по потекло од Малешевијата Мето Јовановски. Мето Јовановски, роден 1946 год. во с. Панчарево, Пехчево. Во 1971 година завршува Театарска академија

Читај повеќе