БЕСПЛАТНО ЛЕКУВАЊЕ ЗА ДЕЦА ОД СОЦИЈАЛНИ СЕМЕЈСТВА.

мај 15 22:31 2018

Децата од социјални семејства нема да плаќаат за болничко лекување. Ова го предвидува програмата за измени и дополнувања на програмата за обезбедување средства за болничко лекување без наплата на партиципација, усвена на денешната владина седница.

Истата, покрај пензионерите ќе ги опфати и лицата до 18-годишна возраст на семејства корисници на социјална парична помош во Република Македонија за 2018 година:

  • На овој начин сметаме дека ќе се зголеми достапноста на здравстевните услуги и до оваа категорија граѓани. За оваа цел, обезбеден е буџет од 20 мил. денари, а предвидено е да бидат опфатени околу 20.000 лица, кажа Венко Филипче, министер за здравство.

 

 

ИЗВОР: Тв Стар


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.