30 КИЛОГРАМИ СОМ УЛОВИ КАМЕНИЧАНЕЦОТ ВАНЧО.

јули 23 19:57 2018

30 килограми тежок и 180 сантиметри долг сом е уловен во езерото Калиманци. Овој примерок се смета за седен од поголемите изваден од водите на акулулацијата.

57-годишниот Ванчо со риболов се занимава повеќе децении, а ова му е најголем улов досега.

Инаку езерото Калименци изобилува со сомови, а поради структурата на истото, оттаму и во други случаи се ваделе гигантски примероци.

 

 

Извор: Тв Стар

  Категории: