ОПШТИНА БЕРОВО ДОНЕСЕ ОДЛУКА ЗА ПАРИЧНА ПОМОШ ЗА СЕМЕЈСТВОТО БЕЛЧОВСКИ.

ОПШТИНА БЕРОВО ДОНЕСЕ ОДЛУКА ЗА ПАРИЧНА ПОМОШ ЗА СЕМЕЈСТВОТО БЕЛЧОВСКИ.
април 27 19:25 2021

Советот на Општина Берово донесе одлука за доделување парична помош на семејството Белчовски кои ги донираа органите на својата ќерка Верче која трагично загина во сообраќајна несреќа.

Претседателот на Советот на општината Јован Матеничарски информираше дека средствата за ова семејство се обезбедени од општинскиот буџет.

-На барање на семејството Белчовски, денеска на седница на Совет од резервите на буџетот се одобрени 50 илјади денари. Дополнително градоначалникот ќе помогне со 50 илјади денари, така што вкупната сума, како поддршка за семејството Белчовски изнесува 100 илјади денари, рече Матеничарски

  Категории: