ЦЕЛО СЕМЕЈСТВО ОДЕШЕ НА МОРЕ СО НЕГО: ОМИЛЕНИОТ АВТОМОБИЛ НА ЦЕЛА ЈУГОСЛАВИЈА ИМА САМО 25 „КОЊИ“

ЦЕЛО СЕМЕЈСТВО ОДЕШЕ НА МОРЕ СО НЕГО: ОМИЛЕНИОТ АВТОМОБИЛ НА ЦЕЛА ЈУГОСЛАВИЈА ИМА САМО 25 „КОЊИ“
јуни 07 17:11 2020

Се потсетуваме на најомилениот југословенски автомобил на сите времиња…

Најпопуларниот автомобил во поранешка Југославија, без сомнеж беше легендарната застава 750 – на сите омиленото „Фиќо“.

Генерациите растеа со овој автомобил, а многу денешни возачи своите први искуства и лекции за возење ги добија токму во него.

Со Фиќото се одеше на работа, децата се носеа во градинка и училиште, цели семејства одеа на море. Кога имаше потреба, овој автомобил пренесуваше и мебел, бела техника, кујнски елементи, кади… Во него паѓаа и првите бакнежи.

  Категории: