ХЕЛИКОПТЕРИТЕ ТРГНАА КОН ПЕХЧЕВО,АНГЕЛОВ ВО ЕДЕН ОД НИВ ЌЕ ГО СНИМА ГАСЕЊЕТО НА ПОЖАРОТ.

ХЕЛИКОПТЕРИТЕ ТРГНАА КОН ПЕХЧЕВО,АНГЕЛОВ ВО ЕДЕН ОД НИВ ЌЕ ГО СНИМА ГАСЕЊЕТО НА ПОЖАРОТ.
август 05 08:48 2021

Директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов, предмалку објави дека хеликоптерите тргнале кон Пехчево, за да го гаснат пожарот.

-По извршеното извидување од страна на посадата на нашиот армиски хеликоптер, во овој момент полетуваат трите српски и уште еден наш хеликоптер. Вкупно 5 хеликоптери ќе дејствуваат врз големиот пожар, напиша Ангелов на фејсбук.

Ангелов истакна дека и тој се наоѓа во еден од хеликоптерите.

-Се наоѓам во еден од хеликоптерите, за околу половина час, доколку мрежата е добра, ќе се обидам да се вклучам на ФБ во живо за да ви овозможам да погледнете како изгледа местото на пожарот како и процесот на гаснење од воздух, вели Ангелов.

(Фокус)

  Категории: