(ФОТО) ЗАПАДАОТ ПОБЕДИ: Откажано Светското првенство во Русија.

(ФОТО) ЗАПАДАОТ ПОБЕДИ: Откажано Светското првенство во Русија.
април 02 23:11 2018

Се чека реакцијата на Владимир Путин, а изворите блиски до него велат дека е премногу лут…

Светскиот фудбал и спорт доживеа нов пораз од политиката! Светското првенство во Русија е откажано и нема да се одржи во јуни и јули оваа година. Изгледа дека ФИФА забранува мешање на политиката во фудбалот само кога станува збор за малите и не се западните сили, под кои и овој пат подклекна.

Комплетната афера околу „труењето и убивањето на двојниот шпиун“ која педизвика антивоена пропаганда, закани за бојкот и сатанизација на земјите кои би требало да ги пречекаат најдобрите репрезентации во светот на крајот резултираше со катастрофална одлука – Мундијалот нема да го има!

Светската куќа на фудбалот попушти под притисокот и поверува во заканите кои пристигнаа претходните денови дека монгу репрезентации ќе бојкотираат и дури ќе се откажат од играње, па одлучи да донесе компромисно решение. Наместо да се промени домаќинот, на што инсистираа многу официјални лица од западот, натпреварувањето нема ниту да се одржи, барем не во предвидениот термин.

Одлуката дали ќе биде оваа година или не, ќе ја дознаете кога ќе прочитате дека ова е првоаприлски текст и ќе сфатите за што станува збор.

ИЗВОР: ZASE.MK

  Категории: