ФОТО: Белгиска манекенка ги разгневи Евреите откако се фотографирала гола над „Ѕидот на плачот“ !

ФОТО: Белгиска манекенка ги разгневи Евреите откако се фотографирала гола над „Ѕидот на плачот“ !
јули 02 00:06 2018

Белгискaта манекенка Мариса Папен го предизвика ерусалимскиот рабин, фотографирајќи се гола на терасата над Западниот ѕид.Фотографијата со контроверзната 26-годишна манекенка над еврејското свето место ја објавил белгискиот весник „ХЛН“.

На фотографијата се гледа како Ереите се молат пред ѕидот.Рабинот Шмуел Рабиновиц ова го нарече бесрамен инцидент што ја нарушува светоста на местото и ги навредува чувствата на верниците.

На својот блог, Папен редовно ги објавува своите весели фотографии од различни делови на светот.Минатата година таа помина 24 часа во египетски притвор, бидејќи беше фотографирана гола пред храмот во Карнак.

 

Извор: Тв Стар

  Категории: