ФК КИТ-ГО ГО ПРОМЕНИ ИМЕТО- СЕГА ЌЕ СЕ ВИКА ФК ПЕХЧЕВО!

ФК КИТ-ГО ГО ПРОМЕНИ ИМЕТО- СЕГА ЌЕ СЕ ВИКА ФК ПЕХЧЕВО!
јануари 22 14:10 2022

Второлигашот , Кит-го се врати „дома“. Во новата сезона ќе продолжи да игра со новото име ФК Пехчево. Генералниот секретар на клубот, познатиот спортски работник, Јованче Пилешков ни изјави дека за промена на името согласност дале и спонзорот и Општината- Пехчево, Барањето го прифатиле и комисиите на Фудбалската федерација на Македонија.

Новото име- ФК Пехчево веќе е прифатено и од Централниот државен регистер на Македонија.. Еве како изгледа амблемот на ФК Пехчево.Инаку, во фудбалската историја, овој клуб ги менуваше имињата во ФК Пехчево, Напредок, а основач беше Димитар Пилешков, чие име и презиме го носи неговиоит внук, фудбалскиот судија. Димитар Пилешков, јуниор.

Нема опис за фотографијата.