СООПШТЕНИЕ: ВЕЧЕРВА ЌЕ СЕ ВРШИ ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ.

СООПШТЕНИЕ: ВЕЧЕРВА ЌЕ СЕ ВРШИ ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ.
јули 04 18:38 2018

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести и препораките на Министерството за здравство на Република Македонија, а врз основа на одлуката на Советот на Општина Берово, како општа противепидемиска мерка, Општина Берово го издава следното соопштение.

Ве известуваме дека на ден 05.07.2018 година (Четврток наспроти Петок) од00.00 до 02:00 часот – екипи од Центарот за јавно здравје – Скопје ќе ја спроведат ПРВАТА ФАЗА од ТЕРИСТИЧКАТА ДЕЗИНСЕКЦИЈА со цел уништување на комарците. Третирањето ќе се врши со соодветна апаратура потставена на специјално возило, а ќе се применува препарат AQUA K-OTHRINE со активна супстанца DELTAMETRIN.

Со оглед на тоа дека активностите ќе се изведуваат во ноќните часови, се известува населението да не излегува и да ги затвори своите прозори.

Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени зелените површини во Општината, подрачјата по течението на реки и водотеци, подрачјата околу каналниот систем на територијата на Општина Берово, локалитети со застојни водени површини, урбани населби и локалитети предвидени во планот и програмата.

Во случај на појава на неповолни временски услови (ветар, дожд) дезинсекцијата се одложува за следниот повол

  Категории: