(ВИДЕО) ПРВО МЕСТО ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД “ООУ ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ” НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО МАНДОЛИНСКИ ОРКЕСТАР

(ВИДЕО) ПРВО МЕСТО ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД “ООУ ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ” НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО МАНДОЛИНСКИ ОРКЕСТАР
мај 12 20:01 2024

Со гордост и радост споделуваме дека учениците од ООУ „Дедо Иљо Малешевски“ – Берово, го освоија првото место на Државниот натпревар по мандолински оркестар! Нашиот талентиран оркестар ја воодушеви публиката и жирито со изведбите на композициите „Танец“ и „Амурски бранови“, покажувајќи високо ниво на музичка совршеност и синхронизација.

Натпреварот беше одржан во атмосфера полна со возбуда, каде што нашите ученици ја имаа можноста да ги демонстрираат своите музички вештини и страст. Изведбата на овие комплексни дела беше исполнета со емоција и прецизност, што го потврди нашето длабоко разбирање и почитување на музичката уметност.

Им честитаме на сите ученици кои учествуваа и на нивниот ментор Васко Стојановско за овој извонреден успех. Вашето несебично залагање и вложениот труд се пример за сите нас и доказ дека упорноста и посветеноста кон уметноста носат успех. Вие сте нашата гордост, и со нетрпение очекуваме да ве поддржиме и во идни музички предизвици.

  Категории: