Потпишан Меморандум за соработка за имплементација на програмата РОМАКТЕД во Берово.

Потпишан Меморандум за соработка за имплементација на програмата РОМАКТЕД во Берово.
март 23 12:00 2018

Со потпишување на Меморандум за соработка помеѓу имплементаторот на програмата РОМАКТЕД и Општина Берово, и официјално се започнува со реализација на проектот за подобрување на условите на живеење на Ромската заедница и вклучувањето во социјалниот живот.

Потпишувањето на меморандумот од страна на градоначалникот Пекевски е извршено на дводневната работилница која ја имаат вклучените претставници од локалните самоуправи од Република Македонија, како и претставници од сите останати засегнати институции меѓу кои и Министерството за труд и социјална политика на Република Македонија.

Имплементатор на програмата е Невладината Ромска организација “Сонце“ од Тетово и Берово е една од 12-те општини од Македонија вклучени во оваа програма која е подржана од Советот на Европа и Европската комисија и се спроведува во Западен Балкан и Турција.

Како дел од активностите во врска со програмата, претходната недела во Берово беше организирана и работилница со претставници од ромската популација од Берово на која беа изнесени проблемите со кои се соочуваат самите Роми од различни сфери меѓу кои и проблемот кој го имаат Ромите со невработеноста.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.