ПЕХЧЕВЦИ СЕ ПОТСЕТИЈА НА ЗАБОРАВЕНИТЕ ИГРИ ОД ДЕТСТВОТО.

јули 29 22:22 2018

Тенис на нога, влечење јаже,ластик, талига се само дел од игрите на кои денес Пехчевци се потсетија на илјадниците часови поминати во игрите од нивното детство.Настанот Ден на заборавените игри организиран на плоштадот Петар и Павле ги собра и старите и младите со цел денешните генерации да се запознаат со друштвените игри на од минатото, кои денес се заборавени.

Со игрите на улица и незаборавените моменти од минатото, честопати се случувало да не размислуваме на храна преку целиот ден, па така нашите родители во тоа време знаеја надвор да ни донесат нешто да каснеме и да продложиме со детската забава.

Идејата и организацијата на  оваа случување е од страна на хотел Гогов и кафе бар Ким, кои навистина на прекрасен начин ги доловија моментите на среќа во безгрижните детски игри од минатото.

Во продолжение погледнете моменти од денот на заборавените игри.