ПЕХЧЕВО ГО ДОБИ И ВТОРИОТ МИЛИОНЕР.

ПЕХЧЕВО ГО ДОБИ И ВТОРИОТ МИЛИОНЕР.
април 03 16:38 2018

Пехчево го доби вториот милионер на игри на среќа за една година. Добитникот Д.М. парите ги освоил на 29-ти март еден час пред полноќ. Среќата, пехчевецот го посакала на местото Лепаченце, деловен соработник на Државната лотарија на Република Македониија. Тој, освоил џек пот добивка вредна над еден милион денари.

Добивките „Џек пот“, Државната виделотарија ги стартуваше на 1-ви јуни 2016-та година. Оттогаш досега, ова е втор милион кој падна во рацете на жител на Пехчево.

Претходно, на добивка се радуваше 21-годишниот Атанаско Стефановски, кој со 500 денари влог доби 1,7 милиони денари. Освен двајцата пехчевци, 2018-та во делот на среќата добро му почна и на 21-годишниот виничанец Лазе Димитровски, кој веднаш после Божик освои 1,4 милиони денари.

Претходно, во неколку градови во Истокот овдешните жители освоија добивки на џек пот во вкупна вредност од над 6 милиони денари.

ИЗВОР: Тв Стар

  Категории: