ОФИЦИЈАЛНО: ПОЛИЦИСКИ ЧАС ОД 20:00 ЧАСОТ И ЗАТВОРАЊЕ НА УГОСТИТЕЛСКИТЕ ОБЈЕКТИ!

ОФИЦИЈАЛНО: ПОЛИЦИСКИ ЧАС ОД 20:00 ЧАСОТ И ЗАТВОРАЊЕ НА УГОСТИТЕЛСКИТЕ ОБЈЕКТИ!
април 05 15:58 2021

Сите угостителски објекти ќе можат да работат само со достава и нарачки, но гости не смеат да примаат.

– Целосна забраната за посетители и гости во кафетерии, ресторани, барови и клуови и други објекти кои во склоп на истиот кои даваат угостителски услуги, хотели, мотели, хостели и други објекти за сметување, безнински станици, а оние кои вршат подготовка и продажба на храна можат да продаваат онлајн и со телефонски нарачки и сите заедно да вршат достава или да овзоможуваат самостојно подигнуваљње на нарачката почнувајќи од 7ми април среда до 20 април 2021 година, рече премиерот Заев.

Исклучок од ова се угостителски објекти на аеродромите во Скопје и Охрид и угостителски објекти во сместувачки капацитети, хотел, мотел, хостел, пансион и други објекти за лица сместени во овие ојекти.

Се воведува и целосна забрана за гости во угостителскиот дел на обложувалниците.

– Целосна забрана за гости во сите обложувалници односно приемот на посетитлеи и работа на обложувалниците исклучиво на шалтерска услуга, пунк, односно угостителскиот објект во обложувалниците и казината да биде затворен за псоеттели од 7ми април среда до 20 април 2021, информираше премиерот.

Од утре се воведува и целосна забрана за сите вежбални, фитнес клубови и сали.

Се забранува организирање, одржување и присуство на секаков вид семинари, обуки, работилници, курсеви конференции и други настани од ваков вид од вторник до 20 април.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.