Основачот на „Амазон“ стана најбогат човек на светот

Основачот на „Амазон“ стана најбогат човек на светот
април 11 00:47 2018
Основачот на интернет-страницата „Амазон“, Џеф Безос, стана најбогатиот човек на светот кога неговата состојба беше пресметана на 105,1 милијарди долари, според листата што ја објави „Блумберг“.
Зголемувањето на акциите на најголемата малопродажна мрежа е главната причина за успехот на Безос.
Претходно, најбогат човек на светот беше Бил Гејтс, чија состојба достигна нешто повеќе од 100 милијарди долари во 1999 година.
Според рејтингот на магазинот „Форбс“, богатството на Безос изнесува 104,4 милијарди долари, но и тоа е доволно за да се прекине рекордот што го постави сопственикот на „Мајкрософт“.
  Категории: