ОПШТИНА БЕРОВО ДОДЕЛИ СПОРТСКА ОПРЕМА ЗА ПОТРЕБИТЕ НА ОФК МАЛЕШ

ОПШТИНА БЕРОВО ДОДЕЛИ СПОРТСКА ОПРЕМА ЗА ПОТРЕБИТЕ НА ОФК МАЛЕШ
август 25 18:59 2022

За потрбите на фудбалскиот клуб ,,Малеш”, во знак на подобрување на условите за спорт и рекреација, како дополнителна мотивација на младите лица и поттикнување да спортуваат, денес, општина Берово додели спортска опрема, на фудбалерите од фудбалскиот клуб ,,Малеш”.

Опремата се состои од : 90 пара спортски обувки, 80 парчиња тренерки и 96 парчиња спортски дресови комплет, а доделена е со одлука од страна на Советот на општина Берово.

Целта како што додадоа од општината, е остварување на кавалитетни спортски резултати и мотивација на младите фудбалери да вложуваат во себе, да постигнуваат поголеми резултати и да ја афирмираат општината.

Продолжуваме и понатаму со продлабочување на соработката и вложување во спортот, зошто само така наштите професионални спртисти, ќе донесат успех за Берово.

Во периодот што следи, спортска опрема ќе биде доделена и на други активни здруженија, а исто така ќе продолжиме и со финансиска поддршка.

Вложувањето во спортот е вложување во здравјето!

  Категории: