Одржана вежба за евакуација на вработените и учениците во ОСУ ,,Ацо Русковски” Берово

Одржана вежба за евакуација на вработените и учениците во ОСУ ,,Ацо Русковски” Берово
ноември 10 11:39 2021

Пожарникарите од ТППЕ, вчера, во рамките на своите програмски активности, одржаа тактичка вежба, за евакуација на вработените и учениците во ОСУ ,,Ацо Русковски” Берово.

Вежбата беше спроведена во 3 дела:

  1. Евакуација на вработените и учениците
  2. Дојава за пожар во ОСУ ,,Ацо Русковски” Берово
  3. Обука на вработените за ракување со ПП апарат S9 и апарат CO 2

Вежбата беше успешни завршена, вработените и учениците имаа прилика да вежбаат, како безбедно да се евакуираат во случај на пожар и друга елементарна непогода во училиштето.

Како што истакна командирот на ТППЕ Берово, Сашко Руменовски, ваквите вежби се корисни за вработените во институциите, со цел, да бидат обучени како треба да постапат во случај на елементарна непогода. Со вакви вежби, ТППЕ ќе продолжи и во иднина и во другите установи од државен и приватен сектор.

Инаку во периодот што следи, вработени во ТППЕ Берово, ќе посетуваат обука во Словенија , во повеќе модули за унапредување на работата на територијалната противпожарна единица.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.