МУЗИКА: „ЛЕПИ ДАНИ МОГ ДЕТИНСТВА„ ГЕРМАНСКА ВЕРЗИЈА.

мај 10 00:50 2020

Популарноста на Шабан Шаулиќ и после неговата смрт во Германија оди во нагорна линија, овојпат со неговите текстови отпеани на германски, јазикот на иднината за балканските простори.

Одличната интерпретација на артистот Чупа кој ги воодушеви сите со својот глас и одличниот германски акцент, ја препеа добро познатата песна од Шаулич – „Лепи дани мог детинства„ која позитивно ги изненади Германците со овој нов стил кој до сега не е забележан во нивното музичко поднебје.