,, МРДНИ СО ПРСТ ” ВО БЕРОВО КЕ ГО РАЗУБАВУВА РОМСКОТО МААЛО.

,, МРДНИ СО ПРСТ ” ВО БЕРОВО КЕ ГО РАЗУБАВУВА РОМСКОТО МААЛО.
мај 26 19:39 2018

Смеј се, играј, расти гласи насловот на акцијата која во понеделник 28 Мај ке се спроведе во Берово, поточно во Ромското маало во рамките на граѓанската иницијатива ,,Мрдни со прст”.Планирано е разубавување на Ромското маало со поставување на канти за отпадоци и изградба на детско игралиште, на атрактивната локација која ја има најубавата гледка на Берово.На иницијативата се очекува да се вклучат сите кои сакаат да придонесат во реализација на идејата, додека на самиот ден на акцијата ке има и изработка на креации од цвеќе како и музички настан со ДЏ.

  Категории: