Коронавирусот објаснет на разбирлив начин во кратко анимирано видео

март 24 12:47 2020

Германското студио за анимација Kurzgesagt на едноставен и едукативен начин го објаснува новиот коронавирус и порачува што можеме да направиме за да се заштитиме.

Анимираното видео прикажува како вирусот го напаѓа човечкото тело, како се размножува и влијае на имунолошкиот систем и што можеме да направиме за да го спречиме наглото ширење на болеста за да избегнеме колапс на здравството.

Извор:femina.mk

  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.