Инфо ден за НВО-и и фондации за аплицирање на проекти од Буџетот на Општина Берово.

Инфо ден за НВО-и и фондации за аплицирање на проекти од Буџетот на Општина Берово.
март 30 20:44 2018

Општина Берово ги поканува сите здруженија на граѓани и фондации да присуствуваат на организираниот инфо ден кој ќе се оджи во понеделник 2 април 2018 година во 15 часот во големата сала за состаноци во просториите на општината.

Целта на средбата е подетално запознавање и информирање на претставниците на здруженијата на граѓани и фондации во врска со претстојниот оглас за финасирање на проекти од Буџетот на Општина Берово за 2018 година.

На средбата ќе бидат детално објаснети постапката за аплицирање, пополнување наапликацијата и доставување на останатата потребна документација. Исто така ќе бидат презентирани критериумите и начинот на бодувањето на пристигнатите апликации како и постапката за поднесување на комплетната документација.

На средбата присутните претставници на граѓанскиот сектор ќе можат да постават прашања во врска со јавниот повик за финсирање а кои се однесуваат на нивните идеи за спроведување на проектните предлози.

  Категории: