ИНТЕРВЈУ СО ЗВОНКО ПЕКЕВСКИ: ГО ДАДОВ НАЈДОБРОТО ОД СЕБЕ, ЗА БЕРОВО ДА ТРГНЕ НАПРЕД

ИНТЕРВЈУ СО ЗВОНКО ПЕКЕВСКИ: ГО ДАДОВ НАЈДОБРОТО ОД СЕБЕ, ЗА БЕРОВО ДА ТРГНЕ НАПРЕД
октомври 15 16:14 2021

Звонко Пекевски е актуелниот и кандидат за втор мандат за градоначалник на Општина Берово на престојните локални избори, од редовите на партијата СДСМ и коалицијата.Тој е позитивна личност, секогаш спремен за справување и барање адекватно решение за сите проблеми и предизвици на модерното живеење.

Звонко Пекевски е семеен човек, сопруг и татко на две деца.Уште од млад е активен во политичкиот и општествениот живот во општината.На Локалните избори во 2017 дојде на функцијата градски татко на Берово.

Во денешното интервју разговаравме на повеќе теми, за проблемите во Берово, за реализираните проекти во неговиот мандат, за состојбата со заштита на животната средина, за ветените проекти од негова страна, како и за предизвиците и идните планови од неговата програма за подобра општина и подобар живот на граѓаните на Берово.

Во продолжение погледнете го интервјуто со кандидатот за градоначалник на Берово, Звонко Пекевски: