ЖЕШОК КУЛТУРЕН ВИКЕНД:ФИНИШИРААТ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛОТ ВО БЕРОВО.

ЖЕШОК КУЛТУРЕН ВИКЕНД:ФИНИШИРААТ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛОТ ВО БЕРОВО.
август 20 18:25 2018

Берово е подготвено за 10-то јубилејно издание на „Етно плоштад фестивалот“ кој ќе трае од  24 до 28 Август.Оваа година на сцената на градскиот плоштад ќе настапат:  Каролина Гочева,Уска Кан, Јоце Панов, Штекици, Кико и Столе, Хотлајн, Ангел и Иван КУД,,Димитар Беровски,, Оркестар на народни инструменти при ДМУЦ,,Сергеј Михајлов,, Штип.

Како изненадување, секоја вечер од 1 часот ќе следува електронски културен шок каде со свои сетови ќе настапат: DJ SENE со пријателите GISH DUJOVSKI и DJ DIDO.

Во рамки на фестивалот се одржува и саемот на традиционални локални производи „Малешевијата на дланка“.

Саемот има за цел на едно место да ги изложи и презентира традиционалните производи во три сектори: здрава храна, вешти раце-ракотворби и сувенири и резби.