ЕВЕ ГИ ПОДНЕСЕНИТЕ КАНДИДАТУРИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК НА БЕРОВО И ЧЛЕНОВИ НА СОВЕТ ЗА ПРЕСТОЈНИТЕ ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ

ЕВЕ ГИ ПОДНЕСЕНИТЕ КАНДИДАТУРИ  ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК НА БЕРОВО И ЧЛЕНОВИ НА СОВЕТ ЗА ПРЕСТОЈНИТЕ ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ
септември 18 12:23 2021

Во Берово на претстојните избори четворица кандидати ќе ја бараат довербата од граѓаните во трката за градоначалник на Општина Берово. Како што информираше Славчо Страторски, претседател на Општинската изборна комисија во Берово, освен кандидатурите за градоначалници, поднесени се и четири советнички листи, со кои неколку партии ќе настапат на претстојните локални избори.

-За кандидати за градоначалник на Берово со свои кандидати излегоа париите Интегра, Родина, СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ. Што се однесува до советничките листи, заедничка советничка листа имаат поднесено партиите ЛДП и ДОМ, како и партиите, Интегра, СДСМ и коалицијата составена од повеќе партии како и ВМРО-ДПМНЕ со коалициските партнери, истакна Страторски. До Општинската изборна комисија како што додаде, не се поднесени независни кандидатури за градоначалник со советнички листи.

За градоначалник на Берово, доставени се следните кандидатури.

1.Горан Алачки – Интегра-Македонска конзервативна партија

2.Звонко Пекевски – СДСМ со коалицијата

3.Елеонора Рашковска – ВМРО ДПМНЕ со коалицијата

4.Горанчо Костевски – Родина Македонија

За членови на Советот доставени се следните советнички листи.

Советничка листа на ВМРО-ДПМНЕ со коалицијата.

1ПЕТАРРУЖИНСКИМашки
2АНГЕЛАЗДРАВКОВСКАЖенски
3НАТАШАВАКАНСКАЖенски
4ВИКТОРИЈАСПЕНЏАРСКА СТЕЕНЖенски
5ВИОЛЕТАМАРКОВСКА-ДИМОВСКАЖенски
6АЛЕКСАНДАРМИШОВСКИМашки
7ДЕЈАНМЕХАНЏИСКИМашки
8МЕРЕМАГОЛИЌЖенски
9АНГЕЛАЧИЧАКОВСКАЖенски
10ЗОРАНБАГАШОВСКИМашки
11ТАЊАШЕНКОВСКАЖенски
12ИЛИЈАЦИКАРСКИМашки
13ВЕСНАРАЛПОВСКАЖенски
14ВЛАТКОАЈТОВСКИМашки
15СТОЛЕКРАКУТОВСКИМашки

Советничка листа на СДСМ со коалицијата.

1СТЕВОСУЏУКОВИЌМашки
2СЛАВИЦАФУРНАЏИСКАЖенски
3ВЛАДОМЕТОДИЕВМашки
4ЕМИЛИЈАКОРЧОВСКАЖенски
5ГОЦЕРУЖИНСКИМашки
6ГЛИГОРЧОКРСТОВСКИМашки
7ГЕРАСИМГРИОВСКИМашки
8МАРИЈАБУРОВСКАЖенски
9ГОРАНЧОАНДОНОВСКИМашки
10НАТАШАНЕШОВСКАЖенски
11ЕЛИЗАБЕТАРУНТЕВСКАЖенски
12ДРАГИМАРКОВСКИМашки
13МАЈАМИЛОШОВСКАЖенски
14МИЛАНПЕОВСКИМашки
15ПАНЧЕБОБОЛИНСКИМашки

Советничка листа на коалицијата поднесена од партиите ЛДП и ДОМ – ДВИЖЕЊЕ ОДЛУЧНО ЗА ПРОМЕНИ

1ЗВОНКОМИОВСКИМашки
2ЈАСМИНКАДИМОВСКАЖенски
3ЉУПЧОЛИТАЈКОВСКИМашки
4ГОРДАНАТРЕНЧОВСКА БАГАШОВСКЖенски
5ВЛАДОНЕШОВСКИМашки
6ДАНИЕЛАКРЖОВСКАЖенски
7ВИКТОРПЕЛТЕЧКИМашки
8ЉУПЧОРИЗИНСКИМашки
9АНИЦАСИМЕВСКАЖенски
10СЛОБОДАНВИДИНСКИМашки
11ФААТАМИТОВМашки
12ЕФИМИЈАПОЛЕВСКАЖенски
13МАРЈАНПЕОВСКИМашки
14НАТАЛИЈАБАЛТОВСКАЖенски
15БОРКАТРЕНЧОВСКАЖенски

Советничка листа поднесена од ИНТЕГРА – МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА

1ЈОВАНАВРАМСКИМашки
2ВАНЧОМИРАСЧИСКИМашки
3ДИВНААВРАМСКАЖенски
4БРАНКОПОПОВСКИМашки
5СВЕТЛАНКАТРОШАНСКАЖенски
6ЃОРЃИКОСТЕВСКИМашки
7МИРСАТДЕМИРОВМашки
8ВЕСЕЛИНАКОСТЕВСКАЖенски
9ЏАФЕРДЕСТАНОВСКИМашки
10САБИЛЕДЕСТАНОВСКАЖенски
11СВЕТЛАНАДЕМЈАНСКАЖенски
12ЏАВИДРЕЏЕПОВИЌМашки
13БРАНКОМЕХАНЏИСКИМашки
14ИЛИНКАМИРАСЧИСКАЖенски
15ВАНЧОМЕХАНЏИСКИМашки
Hide
  Категории: