ДЗС:ПОПИШАНИ ВКУПНО 951.151 ЛИЦЕ

ДЗС:ПОПИШАНИ ВКУПНО 951.151 ЛИЦЕ
септември 19 14:33 2021

Вкупно 951.151 лице, 297.089 домаќинства и 402.768 станови се попишани заклучно со 20 часот вчера, објави денеска Државниот завод за статистика.

Можноста за самопопишување на лица во странство, пак, досега ја искористиле – 193.370 лица.

Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, кој официјално започна на 5 септември ќе трае до 30 септември. 

  Категории: