ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА БЕРОВО ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КУМРОВЕЦ

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА БЕРОВО ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КУМРОВЕЦ
мај 26 15:39 2023

Делегација од Општина Берово, деновиве е во официјална посета на Општина Кумровец, каде што се разменуваат мислења и идеи и се соглрдува можноста за реализација на заеднички проекти.

Општините Берово, Кумровец и Бољарево, денеска во Општина Кумровец, потпишаа Меморандум за сороботка, со цел продлабочување на соработката и рализација на заеднички проекти.

Трите општини, ќе ја продлабочуваат соработката, особено во областа на: туризам, земјоделство, економија, култура и културно наследсво, уметност, обазование, млади и друго.

На свеченоста во своето обраќање, градоначалникот Звонко Пекевски заблагодарувајќи се за досегашната соработка, изрази надеж дека заеднички ќе се подобри животот на граѓаните во трите општини.

  Категории: