ДА СЕ ПОТСЕТИМЕ:КАКВО БЕШЕ БЕРОВО ЗА ВЕЛИГДЕН ПРЕД НЕКОЈА ГОДИНА.

април 20 10:44 2020

Берово нашиот бисер на Македонија, од секогаш беше преполно за Велигденските празници.Овој период градот ги живееше најдобрите денови од годината, преполно со туристи од Македонија и соседните држави, сите сместувачки капацитети резервирани уште пред некој месец, а се бараа уште повеќе.Сите Беровчани кои живеат насекаде во светот, токму за Велигден се враќаа во својот роден крај, давајќи му душа и разнобоен културен карактер на нашето Берово, кое во овие празнични денови беше центарот на светот.

Сепак оваа година поради корона вирусот, сета таа навика и слика од претходните години, можеме само да си ја замислиме и да се потсетиме и раскажуваме за едни убави празнични моменти, кои на сите ни недостигаат.Но тоа е тоа, драги Беровчани, ние сме секогаш тука да издржиме и да ги поминеме сите препреки, за повторно да се врати во нормала нашиот град.

Берово ти си едно и единствено, ќе помине се и ти пак ќе блеснеш мој роден крају во својата убавина која е една и единствена и ти пак ќе бидеш нашата гордост и светлина која неуморно сјае.Ќе издржиме и ќе ти се вратиме сите повторно, тоа ти го ветувам, но овој пат, повеќе сплотени, силни и единствени….

Те сакам Берово мое.

  Категории: