ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ОД АХМАДИЈА ЗАЕДНИЦАТА ВО БЕРОВО И ПЕХЧЕВО.

април 16 17:44 2020

Поради ситуацијата со Корона вирусот, Ахмадија муслиманската заедница во Македонија и хуманитарната организација Хјуменити Фрст од Германија,во соработка со локалната самоуправа во Берово и Пехчево,обзбедија помош за над 200 социјално загрозени граѓани.Се работи за помош во прехрамбени пакети и артикли кои беа доделени на луѓето во двете општини и околните села.На настанот денес присуствуваше и градоначалникот на Берово, кој им се заблагодари на организацијата што во вакви моменти кога е најпотребно донираат помош која и тоа како им е потребна на нашите граѓани.

Ѓраѓаните пак не изоставија да го искажат своето задоволство кон Ахмадија заедницата и истакнаа дека има некој кој мисли и на нив.

Што се однесува до Ахмадија заедницата таа добро е им е позната на сите во Малешевијата и Македонија, а веќе две децении  обезбедува помош на најранливата категорија луѓе, без разлика дали се христијани или муслимани, а целта е како и нивното мото Љубов секому,Омраза никому.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.