Втора жртва од Ковид-19 во Малешевијата.Берово е во тага.

Втора жртва од Ковид-19 во Малешевијата.Берово е во тага.
август 17 06:51 2020

Здравствен работник од Берово е втората жртва од Ковид-19 во Малешевијата. Станува збор за пациентка на возраст од 57 години која по позитивниот тест пред повеќе од 48 часа, заедно со нејзиниот сопруг, кој исто така е здравствен работник биле примени во болница.Според информации од лица блиски на пациентите, во текот на вчерашниот ден состојбата на пациентката се искомплицирала по што починала. Според истиот извор и лица со кои контактирал, нејзиниот сопруг е во добра здравствена состојба. Позитивен на Ковид-19 како што додаваат е и нивниот син кој е без симптоми. За помош на семејството и скапото лекување, како што информираат граѓани, во тек е хуманитарна акција за собирање парични средства. -Се работи за исклучително пожртвувани здравствени работници кои нема на кого не помогнале, поради што со помош на локалните портали е организирана и акција за собирање парична помош за семејството, информираа граѓани. Во Берово заклучно со денешниот ден има 8 активни случаи кои се позитивни на Ковид-19.

  Категории: