ВО ФЕВРУАРИ, ИСТОКОТ ИЗДАЛ 16 ОДОБРЕНИЈА ЗА ГРАДБА

април 16 17:20 2018

Во февруари, во Источниот регион се издадени 16 одобренија за градење. Од нив 6 се на физички лица, а 10 на деловни субјекти.

Најмногу се издадени во Штип 6, Делчево 3, во Берово и Виница по 2, а во Зрновци, Пехчево и Пробиштип по едно одобрение за градење.

Во февруари во Карбинци, Кочани, Македонска Каменица и Чешиново-Облешево нема издадено ниту едно одобрение за градба.

Предвидената вредност за објектите изнесува 171.025 денари. Според податоците на Државниот завод за статистика, во февруари 2018 се издадени 177 одобренија за градење, што е за 51,2 % помалку во однос на истиот месец од претходната година.

ИЗВОР:ТВ СТАР


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.