ВО ПЕХЧЕВО ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА БИОЛОШКАТА РАЗНОВИДНОСТ

ВО ПЕХЧЕВО ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА БИОЛОШКАТА РАЗНОВИДНОСТ
мај 27 14:42 2022

Општина Пехчево со едукативна и рекреативна акција заедно со ООУ „Ванчо Китанов“ Пехчево го одбележа Светскиот ден за заштита на биолошката разновидност, во туристичко рекреативната населба „Равна Река“.

Ученици и наставници од основното училиште изработија куќарки за птици и хотели за инсекти кои беа наместни на однапред одредени локации погодни за размножување и заштита на птици и инсекти на туристичко рекреативната населба „Равна Река“ на дел од познатите пехчевски водопади кои воедно ќе претставуваат и туристичка атракција за деца. Заради непогодните временски услови на 22.05.2022 настанот беше одганизиран денес 27.05.2022год.

  Категории: