Во Берово одбележан Денот на независноста на Македонија

Во Берово одбележан Денот на независноста на Македонија
септември 08 21:32 2022

По повод Денот на независноста, 8-ми Септември, денеска, делегации од општествениот и политичкиот живот, положија цвеќе на Спомен Костурницата во Берово.

Пред присутните беше прочитан краток говор, со должна почит кон паднатите борци и историски осврт, во чест на денот.

  • Овој историски датум, кога граѓаните го кажаа судбоносното и референдумско „да“, за оставрување на вековниот сон за независна Македонија е обврска за сите нас, да ја чуваме и развиваме земјата, во духот на слободата и демократските вредности.

Обединети во слободата, ја славиме независноста!

Честит празник 8-ми септември!, се вели во објавата на градоначалникот на Берово, Звонко Пекевски.

  Категории: