ВИДЕО: УЧЕСНИЦИ ОД ПОВЕЌЕ ДРЖАВИ ГИ ИГРАА МАКЕДОНСКИТЕ ОРА.ОДРЖАН СЕМИНАРОТ НА НАРОДЕН ФОЛКЛОР ВО БЕРОВО.

август 15 10:16 2018

Во периодот од 25 јули до 03 август годинава, во просториите на Хотел Манастир во Берово, во организација на македонскиот познат уметник со малешевско потекло Горан Алачки, се одржа Семинар на народен фолклор на кој има учесници од повеќе држави Холандија, Америка,Норвешка, Белгија, Германија, Австалија, Бугарија, Србија.

Целта на семинарот е ширење на македонскиот фолклор преку танц, песни и инструментално интерпретирање, со цел зачувување, афирмација и ширење на Македонската култура насекаде низ светот. Претставници на заедниците се поканети да се запознаат со душевната уметност на македонските фолклорни традиции, доаѓаат и се враќаат во нивните земји станувајќи Амбасадори во ширењето на македонските богати уметнички традиции.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.