(ВИДЕО) ПРЕД ВЕЛИГДЕН,ПОГОЛЕМА ПОБАРУВАЧКА И ПОСЕТЕНОСТ НА ГРАДСКИОТ ПАЗАР ВО БЕРОВО

(ВИДЕО) ПРЕД ВЕЛИГДЕН,ПОГОЛЕМА ПОБАРУВАЧКА И ПОСЕТЕНОСТ НА ГРАДСКИОТ ПАЗАР ВО БЕРОВО
април 29 21:35 2021

Последниот пазарен ден за овој месец, пред празнично го наполни градскиот пазар во Берово.Во пресрет на Велигденските празници, денес на градскиот пазар, Беровчани најмногу купуваа зеленчук и овошје, а потрошувачката на јајца за празникот исто така е зголемена.

За некои Беровчани, пазарот е скап, за повеќето пак прифатлив и ефтин.цените не ги поколеба да се спремаат со намирници за престојните празнични денови.

Тезгаџиите велат дека не се зголемени цените на производите.Иако има зголемена побарувачка за празниците, сепак, куповната моќ на Беровчани не е иста како претходните години.Велат дека за велигденските празници, пазарот во Берово бил полн пред неколку години, а сега е значително намалена и посетеноста и потрошувачката.Сето тоа се должи додаваат пазарџиите на големото иселување кое највеќе е присутно во Малешевијата. Се жалат поради ефтината цена на градинарските производи и слабиот откуп посебно на компирот.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.