ВИДЕО: НАД 150 ВЕЛОСИПЕДИСТИ НА Outdoor Festival – „МАЛЕШЕВСКА КОРИЈА – СПОРТ АВАНТУРА 2018“

јуни 04 23:51 2018

Над 150 велосипедисти од цела Македонија и од соседните држави, учествуваа на првиот велосипедски настан насловен Outdoor Festival – „МАЛЕШЕВСКА КОРИЈА – СПОРТ АВАНТУРА 2018“.Учесниците уживаа во двете велосипедски патеки каде имаа можност да ги запознаат ретките убавините кои ги нуди Берово и Малешевијата.Исто така за сите љубители на природата, спортисти, рекреативци, фамилијарни посетители беше организирана прошетка низ  културно-историските знаменитости на гратчето Берово со водич, забавен дел со рок бенд, но и исто така можности за игра и за најмалите посетители.Големи се задоволставата на велосипедистите бидејќи како што велат Беровскиот крај е идеално место и нуди огромни можности за ваков вид спорт, додека организаторите не застануваат тука, велат дека ова е само почеток со цел во иднина овој настан да прерасне во препознатлив за велосипедизмот и убавините на планината.

  Категории: