ВИДЕО: Двоглав орел се роди во зоолошка во Белград.

ВИДЕО: Двоглав орел се роди во зоолошка во Белград.
април 03 16:09 2018

Во објавеното видео на Јутјуб, многу од нив се изненадени и со насмевка уверуваат како настанал ваков феномен, но и ги покажуваат родителите на оваа невообичаена птица.

– Првите денови бевме исплашени дали ќе преживее, бидејќи неговите глави беа многу тешки и не можеше да ги исправи. Сега малиот орал зајакна и имаме други стравови, да не се случи да почне едната глава ја ја кљуцка другата глава и да се убие себе си – вели раководителот на секторот за грижа на птици.

ИЗВОР: zase.mk

  Категории: