(ВИДЕО) ВТОРАТА ПРИСТИГНАТА ДОЗА НА ВАКЦИНИ „СИНОФАРМ“ СОЗДАДЕ ГУЖВИ ВО ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ВО БЕРОВО.

(ВИДЕО) ВТОРАТА ПРИСТИГНАТА ДОЗА НА ВАКЦИНИ „СИНОФАРМ“ СОЗДАДЕ ГУЖВИ ВО ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ВО БЕРОВО.
мај 12 20:46 2021

Попладнево во Здравниот Дом во Берово пристигна и втората доза од 200 вакцини „Синофарм“, со што пред здравствената институција поради интересот на Беровчани се создадоа гужви.

Граѓаните велат дека чекаат по неколку часови пред здравствената институција за да дојдат на ред за вакцинација, а најголемиот проблем за нив е немањето превоз од Берово до вакциналниот пункт во Штип, каде што им е одреден термин за да ја примаат вакцината.

Истакнаа дека вакцинацијата треба да биде во Здравниот дом во Берово, бидејќи патувањето до Штип за нив преставува огромен проблем со кој се соочуваат не само тие туку и целиот Источен регион.

Со цел да им се излезе во пресрет на граѓаните на Берово, кои во последните неколку недели во голем број се пријавуваат за вакцинирање против Ковид 19, следниот период се очекува да се побара поголема доза на вакцини и вакциналниот пункт од Здравниот дом во Берово, да биде преместен во Бизнис инкубаторот за што граѓаните ќе бидат дополнително известени.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.