За подобри општини, секој граѓанин треба да „мрдне со прст“

За подобри општини, секој граѓанин треба да „мрдне со прст“
септември 22 09:47 2010

За подобри општини, освен властите и секој граѓанин, исто така,  треба да „мрдне со прст“. Ова е мотото на кампањата која се спроведува во шест општини , а чија импелемнтација започна до Делчево:

  • Ова е прва предлог иницијатива која има за цел да се крене јавната свест кај населението за зачувување на животната средина, изјави Ромина Кајтазова, НВО КХАМ – Делчево

Иницијативата е на играорното дружтво „Гоце Делчев“ од Делчево чии членови се зафатија со реконструкција на летната сцена:

  • Ова е објект кој го гористет сите во текот на целата година. Ние си поставивме за цел да го исчистиме, вклучително и околината, да го офарбаме во боите на македонското збаме, кажа Зенил Реџепов, КУД „Гоце Делчев“.

Токму ова е и целта на акцијата „Мрдни со прст“. Да иницира конкретни активности од самите граѓани, а кои ќе дадат резултати корисни за сите:

  • Да предлагаат акции чии генерални теми се фокусираат на решавање на проблемите на поголем број луѓе, потенцираше Ромина Кајтазова, НВО КХАМ – Делчево.

„Играорци во акција“ е првата активност. Во периодот што следи, преку „Мрдни со прст“ ќе се спроведат уште 14 акции. 11 од нив се со граѓанско вклучување, а три се за застапување.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.