АПЕЛ ЗА ПОМОШ НА МАЛИОТ ГОРАЗД ОД с.МИТРАШИНЦИ, БЕРОВО.

АПЕЛ ЗА ПОМОШ НА МАЛИОТ ГОРАЗД ОД с.МИТРАШИНЦИ, БЕРОВО.
јули 30 11:25 2020

Горазд Лиговски од село Митрашинци, Берово е 7 годишно детенце кое во неделата попладне на ден 26 јули 2020 година во сообраќајна несреќа беше тешко повредено на дел од горниот екстремитет при што во моментот со ампутирана рака се наоѓа во болница Аџибадем Систина.

Трошоците за лекување и рехабилитација на Горазд се околу 500.000 денари, досега трошоците ја надминаа сумата од 250.000 денари, при што за понатамошно лекување и рехабилитација ќе бидат потребни најмалку уште толку.

Да бидеме хумани да се солидаризираме и да им помогнеме на родителите да ја надминат тешката ситуација со што ќе успеат да ја обезбедат потребната сума за малиот Горазд.

Семејството прави напори да се обезбедат телефонски линии за донации за Горазд, а во текот на денот ќе се изготви и fundraiser за директни донации за Горазд на фејсбук.

Во меѓувреме ова се сметките за донации за малиот Горазд.

МК Сметка: 200002007841113 на име Весна Бошковиќ-Лиговска; Стопанска Банка АД Скопје.

  Категории: