АНЃУШЕВ: ПОГОЛЕМИ ИНВЕСТИЦИИ ВО т н ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЈА

април 24 19:07 2018

Зелената енергија ги чува и околината и џебот. Токму поради ова, во иднина мора да се зголемат инвестициите во енергетска ефикасност. Ова е обврска и на граѓаните, но многу повеќе на државата:

  • Секое едно евро потропшено за енергетска ефикасност, штеди 2,2 евра во производство на електрична енергија. оттука произлегува и стимулацијата за инвестирање во енергетска ефикасност. Развојот на економијата денес се мери според зголемување на БДП, од една и намалување на потрошувачката на енергија, од друга страна, истакна Кочо Анѓушев, вицепремиер за економија.

 

ИЗВОР: Тв Стар


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.