ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКА ЗА ПРОФЕСИЈАТА ВОДИЧ ВО ПЛАНИНА ВО МАЛЕШЕВСКИОТ РЕГИОН

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКА ЗА ПРОФЕСИЈАТА ВОДИЧ ВО ПЛАНИНА ВО МАЛЕШЕВСКИОТ РЕГИОН
јули 30 19:39 2020

Маунтаин Експириенс Македонија од Скопје, а во соработка со општина Берово и општина Пехчево организира обука за професијата водич во планина. Оваа обука се спроведува како дел од програмската активност „Мапирање на потенцијалот на патеки на планина и ставање во функција на мрежно поврзан систем на патеки за планински рекреативен туризам на Малешевските планини (Берово и Пехчево)“ која се спроведува како еден од приоритетите дадени во акцискиот план на пилот Регионалниот план за унапредување на шумите во Малешевскиот регион (Берово и Пехчево) подготвен во рамки на Програмата за зачувување на природата во Северна Македонија – фаза 2 (ПЗП), проект на Швајцарската агенција за развој и соработка– SDC, координиран од „Фармахем” од Скопје.

Заинтересираните лица за учество на обука за професија водич во планина во Малешевскиот регион треба да ги исполнуваат следниве услови за учество на обуката:

  • Да имаат најмалку средно образование;
  • Да не се осудувани за насилство;
  • Да имаат солидна физичка подготвеност;
  • Да имаат лекарска потврда за занимавање со спорт;
  • Да се осигурени од несреќа при занимавање со планинарство;
  • Да бидат на возраст од најмалку 18 години;
  • Да имаат познавања за планинската географија на Република Северна Македонија;
  • Да се жители на Малешевскиот регион (општина Берово и општина Пехчево);

Дополнителни информации за обуката, начинот за пријавување и за професијата Водич во планина може да се видат на веб страната на Македонската асоцијација на интернационални водичи во планина www.maiml.mk.
Заинтересираните лица треба да се пријават на guides.mk@gmail.com или jasminka@bregalnica-ncp.mk со пополнување на апликацијата дадена во прилог најдоцна до 10 август 2020 година.
Трошоците за обуката на избраните кандидати ќе бидат покриени од страна на Програмата за зачувување на природата.

Пријавата за обуката за водачи може да ја преземете на следниот линк.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.