РАСТЕ ПОТРОШУВАЧКАТА НА ХРАНА, ПИЈАЛОЦИ И ТУТУН.

мај 03 23:22 2018

Ако се суди по потрошувачката, жителите на Истокот живеат се подобро. За една година, потрошувачката на храна, пијалоци и цигари пораснала за близу 10 отсто.

Најголема потрошпувачка има за основните прехранбени артикли леб, млеко, шеќер, брашно и слично.

Колку ова е резултата на покачувањата на платите и зголемувањето на минималната плата, е прашање за дополнителна анализа.

Инаку, намалување на потрошувачката е забележано во групата трговија на мало, со автомобилски горива номинално за пет, а реално за 5,1 отсто.

 ИЗВОР: Тв Стар

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.