„ПРВОМАЈСКИ“ ПЛОЛИЦИСКИ ЧАС:На 1, 2 и 3 мај движење само од 5 до 14 часот.

„ПРВОМАЈСКИ“ ПЛОЛИЦИСКИ ЧАС:На 1, 2 и 3 мај движење само од 5 до 14 часот.
април 28 23:32 2020

На 1, 2 и 3 мај, односно петок, сабота и недела, ќе биде дозволено движењето на граѓаните од 05:00 часот наутро до 14:00 часот. Забраната за движење во целата држава ќе почнува во 14 часот и ќе трае до 05 часот наутро следниот ден, објави премиерот Оливер Спасовски.

„На денешната седница на Влада донесовме одлука за ограничување на движењето на граѓаните на територијата на целата држава за време на првомајските празници. За лицата над 67 годишна возраст, во петок, сабота и недела ќе биде дозволено движење од 05 часот наутро до 11 часот“, напиша Спасовски на својот Фејсбук профил.

Сите деца и млади лица до 18 години, во петок, сабота и недела ќе може да излегуваат од 12:00 до 14:00 часот. Остануваат на сила сите други мерки за заштита од Ковид-19 донесени од Владата на Република Северна Македонија, информираше премиерот.

„Првомајски“ полициски час
„Првомајски“ полициски час
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар