ПОТПИШАН КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНА БЕРОВО

ПОТПИШАН КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНА БЕРОВО
ноември 28 15:14 2022

Во просториите на Синдикатот на УПОЗ, денеска се потпиша Колективниот договор за вработените во Општина Берово.

Колективниот договор од страна на Синдикатот на УПОЗ, го потпишаа Претседателот на Синдикатот на УПОЗ, Трпе Деаноски и претседателот на Синдикалната организација при Општина Берово, Ѓорѓи Пеовски, од едната страна и Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, од другата страна.

Со овој колективен договор, се уредуваат правата, обврските, одговорностите и други прашања во врска со работниот однос, на вработените при Општина Берово.

Потпишувањето на колективниот договор, значи нов чекор кон унапредување на правата на вработените во Општина Берово и гаранција за нивно почитување.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.