ОПШТИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА СПРОВЕДОА АКЦИЈА ЗА ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА

ОПШТИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА СПРОВЕДОА АКЦИЈА ЗА ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА
април 22 21:39 2021

По повод Денот на планетата Земја, службите од Општина Берово, денеска спроведоа еко акција на место викано ,,Преведена”.
Кон акцијата се приклучија и вработени во ЈПКР ,,Услуга” и жители од туристичка населба Суви Лаки.

Соберени се големи количини комунален, кабаст и електронски отпад и исчистена е месноста викана ,,Преведена”.

Целта на акцијата, како што истакна Градоначалникот Пекевски, е да се подигне свеста кај граѓаните, кон поголема грижа за природата, да се намали загадувањето и секој да допринесе кон поздрава и почиста животна средина, зошто само така, како што додаде, ќе си го направиме животот поубав и ќе ја зачуваме планетата Земја.

Денот на планетата Земја, се одбележува ширум светот на 22 април, а за првпат е одбележан во САД, во 1970 година, кога се одржани најголемите еколошки демонстрации во историјата.

  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.